Економија 24.07.2018 19:05

Колку чини барелот по покачувањето на цените на нафтата?

Колку чини барелот по покачувањето на цените на нафтата?

Цената на американската лесна нафта WTI се приближи на нивото од 69 долари за барел.

Тензиите меѓу Иран и САД, како и Организацијата на земји извознички на нафта ОПЕК преовладаа над стравот дека трговскиот протекционизам ќе му наштети на светскиот раст.

Фјучерсите на нафта во Њујорк денеска пораснаа за 1%.

Центата на нафтата “brent” за достава во септември порасна за 97 центи на 74,04 долари на лондонската берза.