Живот 13.11.2018 19:33

Лондон e градот со најдобри услови за живеење

Лондон e градот со најдобри услови за живеење

Лондон, Париз и Њујорк ги заземаат првите три позиции во рејтингот на градови со најдобри услови за живот, составен од „Resonance Consultancy“ врз основа на анализа на 24 параметри во 6 категории.

По нив следат Токио, Барселона и Москва.

При составувањето на рејтингот на „World Best Cities“ се посветува внимание на присуството на универзитети во градот, музеи, услови за бизнис, степен на развој на транспортната инфраструктура, нивото на безбедност, развојот на комуникациските системи, како и културната разновидност, туристичките знаменитости и односите меѓу луѓето.

Според алгоритмот, беа направени проценки од 175 градови ширум светот со население од над 1 милион луѓе.

Во првите десет најдобри градови за живеење имаше место и за Чикаго, Сингапур, Дубаи и Сан Франциско.