Актуелно 15.07.2018 00:28

Македонците не го слават капитулантскиот договор и промената на името

Македонците не го слават капитулантскиот договор и промената на името

Македонците не го слават капитулантскиот договор и промената на името. Очајна посетеност на, како што ја нарекоа од Владата „Големата граѓанска прослава: Македонија во НАТО и ЕУ“, во сите градови.

Организацијата на прослави во 15 градови, каде би се славела поканата која Македонија ја доби за членство во НАТО, а тие градови се Скопје, Битола, Струмица, Струга, Охрид, Велес, Гевгелија, Гостивар, Кавадарци, Кичево, Кочани, Куманово, Прилеп, Тетово и во Штип, доживеја дебакл.

Граѓаните прашуваат што впрочем прославуваме и реагираа до Владата и изведувачите. „Го прославувате предавството на Македонија“, „Заев ја продаде државата, па сега слави“, се само дел од реакциите на народот.