Актуелно 28.01.2019 11:39

Мицкоски вечерва на дебата: За сите мои ставови, крахот во економијата и лажните ветувања на Владата, гледајте МТВ

Мицкоски вечерва на дебата: За сите мои ставови, крахот во економијата и лажните ветувања на Владата, гледајте МТВ

МТВ денеска во 20.15 часот организира двочасовна дебата каде гостин ќе биде лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоки со новинари од националните телевизиски медиуми.

-Со задоволство ја прифатив понудата на уредништвото на МТВ за телевизиска дебата, интервју со претставниците на националните телевизиски медиуми. Сметам дека транспарентноста и подготвеноста за дебатирање за најважните прашања, ќе им овозможи на граѓаните појасно да ги воочат и оценат состојбите, ставовите и предизвиците на нашата земја. За сите мои ставови, за крахот во економијата и разобличувањето на лажните ветувања од Владата, за името, двојазичноста, изборите, за НАТО и ЕУ и за сите други теми, Ве поканувам да гледате МТВ во понеделник во 20:15 часот, напиша Мицкоски на Фејсбук.

Во минатото Христијан Мицкоски два пати го повикуваше премиерот Заев на дебата, тој во двата наврата одбиваше да дебатира со Мицкоски.