Актуелно 11.02.2019 11:19

Морбилите ја земаа и третата жртва, почина 14-месечно бебе

Морбилите ја земаа и третата жртва, почина 14-месечно бебе

Детето починало на Детската клиника.

Ова е третото дете жртва на морбилите. Состојбата станува алармантна.

Заразено од мали сипаници, почина бебе од Свети Николе, а животот го загуби и 6-месечно бебе исто така од компликации предизвикани од морбили.

Уште неколку деца се наоѓаат во критична состојба, а бројот на заразени од морбили, расте секој ден.