Мозаик 06.08.2018 21:38

Најинтересни факти за технологијата

Најинтересни факти за технологијата

Постојат многу интересни факти за технологијата, кои луѓето
веројатно не ги знаат. Овие се некои од нив:
– Во просек, секоја секунда на еBay се вршат трансакции во вредност од 680 долари.
– Дури 91 отсто од возрасната популација го чува својот мобилен на дофат секој час и секој
ден.
– Секоја минута, 100 часови видеа се прикачуваат на ЈуТјуб од различни корисници.
– Првото лого на Епл беше со Исак Њутн како седи под дрво, од кое паѓа јаболко.
– Еден просечен корисник на компјутер трепка седум пати во минута, додека вообичаено тоа
треба да биде 20 пати.
– Првиот видео плеер, изработен во 1956 година, имаше големина колку едно пијано.