Мозаик 18.01.2019 19:57

Од блиндирано возило биле украдени милион евра

Од блиндирано возило биле украдени милион евра

Од блиндирано возило на словенечка агенција за обезбедување во градот Цеље, кон крајот на минатата година биле украдени милион евра во готовина, објави денеска мариборскиот весник „Вечер“, посочувајќи дека словенечката полиција се уште трага по крадците.

Кражбата се случила кога двајца вработени во агенцијата за обезбедување го оставиле возилото без надзор во дворот на фирмата, без да почекаат да дојдат колегите од наредната смена.

Во време на кражбата во возилото покрај пари, имало и хартии од вредност.

Полицијата смета дека крадците најверојатно имале „инсајдерски информации“ од агенцијата, што им помогнало да украдат толкава сума пари, а не е исклучено и дека знаеле каде стоел клуот од возилото.