Живот 18.04.2018 12:49

Pitch Please 2018 – Како идната работа и пракса во странство стануваат реалност?

На 11-ти мај во 9:30 наутро на Економскиот Факултет во Скопје (УКИМ), ќе се одржи-„Pitch Please“, проект за млади амбициозни луѓе преку кој добиваат можност да се запознаат со предизвиците кои им следат во нивниот понатамошен професионален развој.

Pitch Please 2018 – Како идната работа и пракса во странство стануваат реалност?

На 11-ти мај во 9:30 наутро на Економскиот Факултет во Скопје (УКИМ), ќе се одржи-„Pitch Please“, проект за млади амбициозни луѓе преку кој добиваат можност да се запознаат со предизвиците кои им следат во нивниот понатамошен професионален развој. Организатори на овој настан се АИЕСЕК Скопје во соработка со Економскиот Факултет. Целта на настанот е да се создаде место каде ќе настане синергија помеѓу очекувањата на студентите и барањата на работодавците.

ЗОШТО ГО ПРАВИМЕ ОВА?

– Големата стапка на невработеност помеѓу младите во Македонија, неможноста да се продадат себеси и своите таленти пред работодавците е клучната причина поради која се роди идејата за овој настан. Базиран на Агендата за Одржлив Развој на Обединети Нации, АИЕСЕК активно се вклучува превземајќи иницијатива за стимулирање економски раст и стабилни работни места преку подобар “pitch” пред компаниите.

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧУВА?

– Сесиите опфаќаат претставување на самите компании и нивната дејност, интеракција помеѓу студентите и компаниите во неформален амбиент. Споделување искуства од студенти, членови на АИЕСЕК, универзитетски професори како и стории за патот до успехот од врвни бизнис менаџери.

ЛОКАЦИЈА, ИНТЕРАКЦИЈА И АПЛИКАЦИЈА?

– Настанот ќе се одржува на 11-ти Мај, во 9:30 часот на Економски Факултет – Универзитет “Св. Кирил и Методиј” – Скопје. Размена на знаења, вмрежување на младите таленти со претставниците на бизнис секторот, како и добра дружба придружена со закуски и освежителни пијалоци.  Цена на котизацијата ќе изнесува 290 денари во кои освен незаборавното искуство, е вклучено и ваучер со 20% попуст за АИЕСЕК пракси низ цел свет. Се гледаме!

Аплицирајте на: https://goo.gl/dcCfcA