Компании 17.01.2021 02:51

По 2 денари плата за работници од фабрика во Штип?

По 2 денари плата за работници од фабрика во Штип?

Чевларска фабрика од Штип за септември им исплатила на сите работници плата од 2 денари, две текстилни фабрики од Штип со околу 100 работници, место плата, на работнците им исплатуваат аванси, некогаш 2.000 денари, некогаш 5.000 денари…

Така, во сред здравствена криза, овие работници се оставени без здравствено осигурување, алармира претседателката на здружението „Гласен текстилец“, Кристина Ампева, објави Скопјеинфо.