Актуелно 07.09.2018 17:13

По скандалот со латвиското знаме, граѓаните ја предупредуваат Владата да внимава при утрешната посета на Меркел

По скандалот со латвиското знаме, граѓаните ја предупредуваат Владата да внимава при утрешната посета на Меркел

При денешната посета на Канцеларот на Австрија, Себастијан Курц во Владата на РМ се случи нов скандал. Наместо со австриско, тој беше пречекан со латвиското знаме. Ниту премиерот Зоран Заев не ја забележал грешката на неговиот протокол.

Граѓаните му сугерираат да внимава при утрешната посета на Меркел за да не избие уште еден ваков скандал.