Актуелно 19.02.2019 19:20

„При секоја средба ќе укажувам на меѓународното право и Уставот на РМ со промената на името“

„При секоја средба ќе укажувам на меѓународното право и Уставот на РМ со промената на името“

Професорката Гордана Силјановска како гостин во вестите на Сител телевизија истакна дека во однос на преземањето на функцијата Претсдател на Република Македонија доколку биде избрана, ќе ја почитува реалноста.

-Сигурно нема да земам чекан па како на мостот да го рушам царот Душан, ниту ќе го вадам називот, ниту ќе ги фрлам печатите, вели таа.

Професорката нагласува дека во секоја прилика и во секоја средба и дома и надвор од Македонија во меѓународната заедница, ќе укажува на проблемот со кршењето на меѓународното задолжително право и Уставот на Република Македонија.

Таа вели тоа настојување е во сферата на мислата, а не во сферата на акцијата.