Актуелно 09.03.2019 01:19

Силјановска: Никогаш нема да го употребам името Република Северна Македонија

Силјановска: Никогаш нема да го употребам името Република Северна Македонија

Како тоа комисии расправаат за историски личности, што да славиме заедно, запраша професорката Гордана Силјановска Давкова, кандидат за претседател поддржан од ВМРО-ДПМНЕ гостувајќи на емисијата 360 на телевизија АлсатМ.

Во контекст на сменетите имиња на институции и новите табли таа рече „нема да ги симнувам натписите, но јас никогаш сама нема да употребам Република Северна Македонија“.

Пресудата од Хашкиот суд која беше во полза на Македонија ја игнорираа политичари, ние сега, потенцираше Силјановска, зборуваме за задолжитено меѓународно право кое ако не е почитувано тогаш се е ништожно