Актуелно 24.05.2018 16:36

ПРИЗНАЈТЕ ДЕКА ГО ИЗЛАЖАВТЕ НАРОДОТ: Плати од 30.000 денари не се реалност и нема шанси да се постигнат во блиска иднина

ПРИЗНАЈТЕ ДЕКА ГО ИЗЛАЖАВТЕ НАРОДОТ: Плати од 30.000 денари не се реалност и нема шанси да се постигнат во блиска иднина

За да имате 500 евра просечна плата, па дури и на крајот на вашиот мандат дури и тоа да бидат редовни парламентарни избори во 2020-тата, ќе треба да имате номинален пораст на платите на вработените за 11% годишно, посочи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во Тв дуелот со Зоран Заев

Вие, во вашите макроекономски показатели, објавени транспарентно како што велите, на сајтот на Министерството за финансии, објавувате дека 2018-тата ќе ја завршуите со номинален раст на платите од 4% и реален од 2,3%. Знаете колку е далеку 11 %? Барем пет пати од тоа повеќе. Чесно е да кажете „Луѓе, згрешивме. Ја утнавме работава, ве излажавме“. Чесно е тоа да го кажете, истакна Мицкоски.