Финансии 19.06.2018 14:00

“Rolls-Royce” укинува 4.600 работни места

“Rolls-Royce” укинува 4.600 работни места

Британскиот производител на  “Rolly-Ројс”, најави дека до 2020 година укине 4.600 работни места, главно во Велика Британија за да се намалат трошоците во услови на послаба побарувачка.

“Предложениот план за  реструктуирање  ќе обезбеди подобри приноси, повисоки маргини и поголема готовински тек” Ролс-Ројс “најавува нова фаза во напорите да се забрза и поедностави работењето”, се вели во соопштението групи чии мотори се градат во “Ербас” -Ова и “Боинг .

Тие истакнуваат дека благодарение на последниот бран на дефекти од 2020 година се спаси 400 милиони фунти (454 милиони евра) за трошоци на годишно ниво.