Актуелно 23.02.2019 13:42

Росоклија со порака до Заев: Ова доколку Заев и тие околу него се прашуваат кој нив ќе ги тепа…

Росоклија со порака до Заев: Ова доколку Заев и тие околу него се прашуваат кој нив ќе ги тепа…

Горазд Росоклија во својот Твитер статус го цитира Венко Марковски, mакедонски поет кој лежел по бугарските и југословенските затвopи за македонската кауза и воедно го потсети Зоран Заев дека власта се менува и дека еден ден некој нив ќе ги тепа.

„Власта се менува, тие што ме тепаат во затвop се истите“, Венко Марковски – поет кој за македонската кауза лежел во бугарски, српски, југословенски затвopи и логopи. Ова доколку Заев и тие околу него се прашуваат кој нив ќе ги тепа. Толку направено зло мора да има наплатна цена, пишува Росоклија.

Gorazd Rosoklija@Rosoklija

“Власта се менува, тие што ме тепаат во затвор се истите.” Венко Марковски-поет кој за македонската кауза лежел во бугарски, српски, југословенски затвори и логори. Ова доколку Заев и тие околу него се прашуваат кој нив ќе ги тепа. Толку направено зло мора да има наплатна цена.

47 people are talking about this