северна македонија

Пронајдени се 10 резултати на тема „северна македонија“
Актуелно

Силјановска Давкова: Кога ќе смениме документи, ќе треба сами да се лажеме дека сме се родиле во Северна Македонија

Ако победи, упорно ќе работи на промена на Уставот, на почитување на меѓународните стандарди и на воведување меритократија во државната...
Актуелно

Црвенковски во 2008: Примена на ново име во билатерални односи или внатре во Македонија е премногу

Познатата организација „ВикиЛикс“ која објавува класифицирани информации, во документ од 29 јули 2008 година кој се однесува на грчко-македонските...