Актуелно 11.03.2019 15:14

Силјановска: Преименувањето на институциите е демакедонизација, правдата за Македонија мора да победи!

Силјановска: Преименувањето на институциите е демакедонизација, правдата за Македонија мора да победи!

Кандидатот за претседател од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силјановска Давкова во својот статус на Фејсбук вели дека преименувањето на институциите е демакедонизација.

-Преименувањето на институциите е демакедонизација! Правдата за Македонија мора да победи! Јас сум кандидатката што се борела, се бори, и ќе се бори за зачувување на идентитетот и името македонско врз база на владеење на правото за сите граѓани. Ве молам погледнете го видеото и раширете го нашиот глас за заедно да победиме на претседателските избори, стои во нејзиниот статус на Фејсбук.