акциза

Пронајдени се 5 резултати на тема „акциза“
Економија

Ѓорчев: ВМРО-ДПМНЕ ќе предложи намалување односно укинување на акцизата за дизелот од 3,5 денари која што ја воведе владата на Заев

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе предложи намалување односно укинување на дополнителната акциза за дизелот од 3,5 денари која што...
Актуелно

Покачување на цената на горивата по покачување на акцизата – Дизелот се покачил за 18 % во првата недела од април 2018 споредено со лани

Владата лани донесе одлука за покачување на акцизата на дизелот и таа стапи на сила од 1 јануари 2018 година. Според експертите оваа мерка...