Актуелно 29.01.2019 11:42

Транспаренси: Македонија најкорумпирана држава на Балканот

Транспаренси: Македонија најкорумпирана држава на Балканот

Во најновиот Индекс за перцепција на корупцијата во 2018 година, што Транспаренси Интернешнал го објави денеска, Македонија и Косово го делат 93 место во однос на корупцијата. Тие се најслабо рангирани на Балканот. Пред нив се: Хрватска на 60 место, Романија на 61, Црна Гора на 67, Бугарија на 77, Србија на 87 и Босна и Херцеговина на 89 место.