Актуелно 19.11.2018 10:18

ВИДЕО: Полицијата малтретира граѓани на патарината Петровец

ВИДЕО: Полицијата малтретира граѓани на патарината Петровец

На скопската патарина Петровец се случуваше вистинско малтретирање на граѓаните.

Околу десет полициски возила и двојно повеќе униформирани лица беа таму неколку часа пред да започне големиот протест во Скопје.

Граѓаните кои од другите градови тргнаа пред македонското Собрание, наидоа на страшен притисок.

Од полицијата беа испрашувани, вадени од автомобили и автобуси, се вршеа непотребни контроли, се со цел да ги задржат граѓаните и истите да не пристигнат во Скопје.