Актуелно 29.12.2018 11:03

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ вчера ги зацрни граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ вчера ги зацрни граѓаните

СДСМ вчера ги зацрни граѓаните. Наместо 500 евра плата за граѓаните, власта изгласа покачување на платите на Радмила Шекеринска, Кочо Анѓушев, Оливер Спасовски, Бујар Османи и Хазби Лика, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.

– Нема 100.000 денари плата за лекарите, но има заменици на директорите во сите јавни претпријатија во државата, кои само за плати ќе ја чинат државата над 2 милиони евра годишно. Нема поврат на 15% ДДВ кај граѓаните, но затоа има повисоки даноци за ИТ инженерите, земјоделците, луѓето кои играат игри на среќа, граѓаните кои остваруваат доход од издавање под кирија на станбен или деловен објект, лицата кои имаат приход од капитална добивка и други, се наведува во партиското соопштение.

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека нема нов Клинички центар, но има поскап паркинг за лекарите.

-Власта им ја честита Новата година на граѓаните со голем број на нови давачки, со стагнација на економијата и системот во глобала. Црнилата кои ги предизвика власта во изминатиот период не смеат да продолжат и во иднина. СДСМ мора да си замине. За Македонија мора да изгрее зората, порачуваат од партијата.