Актуелно 29.03.2019 15:00

„Во Охрид дојде Заев и изникна дрвото на непотизмот„

„Во Охрид дојде Заев и изникна дрвото на непотизмот„

Премиерот Зоран Заев денес е во посета на Охрид, па охриѓани го пречекаа со дрвото на непотизмот.

Имено, бидејќи владеењето на СДСМ го одбележуваат бројни случаи на непотизам, граѓаните му испратија порака на премиерот:

„Секретар на општина Охрид, братот во АППТ, шурната во Фонд за здравство.

Сопруга на директор и секретар на СДСМ педагог во економското училиште, ќерката на директорот на ЈП“Нискоградба” во фонд за здравство, мажот на директорката на Билјанини извори во библиотека, зетот на претседателот на СДСМ во М-НАВ, синовите на претседателска на второстепена комисија на влада едниот инспектор во МВР, другиот на Царина.

Братучетка на пратеничка професор во основно училиште Григор Прличев“-наведено е на дрвото.

 

 

Извор:Охрид24