Актуелно 18.01.2019 20:48

Во Велес повеќе од 20 дена не се мерат ПМ честичките во воздухот

Во Велес повеќе од 20 дена не се мерат ПМ честичките во воздухот

Од 27 декември минатата година не се мерат ПМ честичките во воздухот во Велес.

Иако од Министерството за животна средина и просторно планирање имаше најава дека апаратите ќе бидат поправени, тие се уште не се во функција.