Актуелно 27.02.2019 13:13

Зеколи: Најновите бисери од Бихаќка, Вељаноски ги уценува ДУИ со бомби за 27-ми април

Зеколи: Најновите бисери од Бихаќка, Вељаноски ги уценува ДУИ со бомби за 27-ми април

„Според нивната логика, т.е. на Бихачки мегафони, уцената на Вељановски кон ДУИ упатува на заклучок дека изборот на Талат бил нелегитимен, следствено и изборот на Владата на Заев и се што следеше потоа.

Втората логичка авантура на мегафоните е дека Вељановски ги уценува ДУИ за 27 април со скандалозни информации кои досега Трајче ги криел за – што? – да не го доведе во прашање изборот на Талат за Собрание и Зоран во Собрание? Значи, според мегафоните, Вељановски им помагал – кому точно? На ДУИ? На СДСМ? На ДУИ и СДСМ или СДСМ и ДУИ? Бидејќи со одмолчување им помагал на сите по ред, сем на сопствената партија.

Од кој стрип ли ги вадат сценаријава …

Но, кога збориме за уцени и бомби и информации … Оној кој сака ќе се сети дека деновиве пред години имаше интересни настани поврзани околу одредени бандери недалеку од Бит Пазар.

Нема партија без инсталатери“-анализира Зеколи.