Компании 26.04.2019 13:36

Бројни поводи за пријатна празнична дружба во организација на Млекара „Здравје“ Радово

Бројни поводи за пријатна празнична дружба во организација на Млекара „Здравје“ Радово

Во пријатна атмосфера, придружена со нивните вкусни производи и Велигденски декорации Млекара „Здравје“ Радово организираше средба за новинарите и соработниците. Има бројни поводи за ваквата средба, но најголемиот е што Млекара „Здравје“ Радово и официјално се вброи помеѓу компаниите од државата кои поседуваат европски број. Со ова достигнување, млекарата ја потврдува својата заложба за целосно усогласување на производството согласно европските регулативи, што само по себе значи и потврдување на највисок квалитет на производите. Со поседувањето на европски број, Млекара „Здравје“ Радово ги отвори можностите за извоз на производите во земјите од Европската Унија.

Покрај веќе сертифицираните системи за квалитет и безбедност на храна FSSC (Food Safety System Certification) 22000 и ISO 22000, 9001:2015 и IFS (International Featured Standard – Food), Млекара „Здравје“ Радово во целост го имплементираше и британскиот BRC, највисок стандард во оваа област за кој се очекува и наскоро сертифицирање.

„Сакаме да изразиме голема благодарност на поддршката која секојдневно ја добиваме од нашите верни соработници и потрошувачи. Уверени сме дека компанијата и во иднина ќе остане Ваш верен соработник и ќе обезбедува квалитетни производи на пазарот“, ни изјавија од Млекара „Здравје“ Радово.