Финансии 03.05.2018 10:43

Дневни извештај од светските берзи 03.05.2018

Дневни извештај од светските берзи 03.05.2018

Федералните резерви на САД ја задржаа каматната стапка на сегашното ниво од 1,75%, а беше објавено дека инфлацијата се очекува да се движи околу целното ниво од 2%. Како реакција, американскиот долар достигна највисока вредност во последните четири месеци во однос на главните ривали.

S & P500