Финансии 18.05.2018 08:54

Драстични разлики во вредноста при тргувањето со акциите на „Фершпед“

Драстични разлики во вредноста при тргувањето со акциите на „Фершпед“

Во две блок-трансакции во вкупна вредност од над пет милиони денари денеска на Македонската берза беа продадени 112 акции од „Фершпед“.

Во првата трансакција вредна 4,9 милиони денари се продадоа 90 акции по цена од 55.290 денари за акција.
Во втората трансакција вредна 1,2 милиони денари се продадоа 22 акции по цена од 57.230 денари за акција.