Актуелно 15.02.2019 17:46

Ексклузивно видео: Заев исвиркан во Иловица и Штука (ВИДЕО)

Ексклузивно видео: Заев исвиркан во Иловица и Штука (ВИДЕО)

Премиерот Зоран Заев минатата недела беше во посета на населените места Иловица и Штука каде е предвидено да се отвори рудникот Иловица Штука.

Жителите на овие населени места го дочекаа премиерот Заев со свирежи и негодувања поради неговото присуство во населеното место.

На ексклузивната видео снимка се гледа како откако со најава му е дадено збор на Заев, тој бил негативно дочекан од жителите, погледнете.

Жителите и граѓанските здруженија за време на оваа средба изјавија дека рудникот не треба да биде отворен, бидејќи ќе страда целиот регион, и ќе има несогледливи последици по здравјето.