Финансии 30.01.2019 12:37

Епл ќе ги намали цените на Ајфоните

Епл ќе ги намали цените на Ајфоните

Американската компанија Епл ќе ги намали цените на Ајфоните вон САД. Со тоа американскаѕта компанија сака да поттикне продажба која во моментот е слаба на ајфони, на пазари надвор од САД.

Имено, во Кина по зголемувањето на курсот на американскиот долар во изминатата година ги направи производите на Епл многу поскапи од оние на конкуренцијата.

Планот го претстави извршниот директор Тим Кук. Компанијата само еднаш досега ги намалувала цените на Ајфоните по појавата на пазарот во 2007 година.