Актуелно 01.01.2019 15:55

Ѓорчев: Киро Глигоров се вложи себеси во градењето на независна Македонија

Ѓорчев: Киро Глигоров се вложи себеси во градењето на независна Македонија

Денеска навршуваат 7 години од смртта на првиот претседател на независна Македонија, Киро Глигоров.

Пратеникот Владимир Ѓорчев положи цвеќе на гробот на Глигоров.

„Почит и сеќавање за Киро Глигоров, првиот претседател на Република Македонија и учесник во АСНОМ. Штипјанец и Македонец.

Се вложи себеси во градењето на независна Македонија.

Вечна му слава“, напиша Ѓорчев.