Актуелно 15.03.2019 12:37

Граѓанска непослушност- Ќе запре ли спорната доградба на џамијата во Охрид?

Граѓанска непослушност- Ќе запре ли спорната доградба на џамијата во Охрид?

Се обратиле и до премиерот кој ги уверувал дека тоа што се градело на Али пашина не било минарето, иако како што велат, на очиглед на целата јавност, во џамијата и понатаму се превземаат незаконски градежни работи.

И покрај сите наши укажувања, дописи до сите надлежни институции, претставки до Јавното обвинителство, минарето продолжува да се гради – истакнуваат од „Совест“.

ИЗВОР: АЛФА.МК