Банкарство 09.08.2018 12:20

„Комерцијална банка“ од Мaкедонија ја купи Тирана банк од Пиреус

„Комерцијална банка“ од Мaкедонија ја купи Тирана банк од Пиреус

Македонската „Комерцијална банка“ го превзеде капиталот на најпопуларната албанска банка Тирана Банк.

На најголемата мнакедонска банка тоа и успеа со помош на компанијата Балфин груп, која инвестира во речиси сите земји во регионот, како и во Австрија и Велика Британија.

Досега сопственик на Тирана Банк беше грчката Пиреус, со која веќе е потпишан договорот за превземање, односно за предавање на капиталот.