Актуелно 23.02.2019 16:23

Македонија со поддршка за Силјановска: охриѓани, тетовци, прилепчани и кавадарчани масовно се потпишуваат за претседателскиот кандидат

Македонија со поддршка за Силјановска: охриѓани, тетовци, прилепчани и кавадарчани масовно се потпишуваат за претседателскиот кандидат

Професорката Гордана Силјановска Давкова која е претседателски кандидат од најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ на идните претседателски избори во Република Македонија започна со собирање на 10 илјади граѓански потписи.

Денеска масовно граѓаните на Охрид, Тетово, Прилеп и Кавадарци се потпишуваат за поддршка на Гордана Силјановска.

Инаку професорката не мора да го прави тоа, бидејќи ја има поддршката од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, но уште на Конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ во Струга рече дека ќе ги собира овие потписи за да се прикаже како натпартиски граѓански кандидат.

Претходно вчера таа на својот Фејсбук профил напиша:

„Како што ветив во Струга, Ве известувам дека формално ја информирав Државната Изборна Комисија за започнување на процесот на собирање на најмалку 10 илјади потписи за претседателската кандидатура Од утре сите вие што мислите дека е време во Македонија да започнат суштински промени на подобро, на 46 локации низ цела Македонија ќе може да ги дадете вашите потписи. Време е без разлика на партиската, етничката, половата, старосната структура да се обединиме и да ја вратиме Македонија во нормала Во текот на денот дополнително ќе бидете информирани за точните локации, процедури и потребни документи“, информираше Силјановска.

ОХРИД

ПРИЛЕП

ТЕТОВО

КАВАДАРЦИ