Финансии 15.08.2018 11:54

Ни стигнува ли семејниот буџет за да платиме кредит и да преживееме?

Ни стигнува ли семејниот буџет за да платиме кредит и да преживееме?

Македонските граѓани се повеќе пари трошат за плаќање на кредити .

Четири отсто од вкупните месечни примања на секое домаќинство во просек се трошат на кредитни рати. Ова го покажуваат најновите податоци пресметани за 2017 година.

Според податоците на ДЗС расположливите парични средства на домаќинствата во најголем дел се однесуваат на редовни и повремени примања од работен однос и старосни, инвалидски и семејни пензии.

Повеќе детали читајте тука.

 

Извор: Фактор