Актуелно 25.04.2018 12:44

Нов арач на Шилегов, вовел данок на имот и за подруми

Нов арач на Шилегов, вовел данок на имот и за подруми

радот Скопје нашол нов начин за собирање на арач-во новите решенија за данок на имот почнал да наплаќа и за подрумски простории, пишува новинарката Јорданка Ивановска- Јоци на својот портал.

Новите решенија за 2018 година, испратени од Градот, веќе им стасале на аеродромци, со новата методологија на пресметка.

-Како што вели нашиот соговорник, заклучно со 2017, данок на имот, плаќал само за станот, но останал шокиран дека годинава добил данок и за подрумот, објави таа.

Целиот текст прочитајте го на Јоци.мк