Мозаик 02.05.2018 11:10

Нова алатка на Фејсбук: Ако сте „сингл“ Цукерберг ќе ви најде партнер

Нова алатка на Фејсбук: Ако сте „сингл“ Цукерберг ќе ви најде партнер
FILE - In this Tuesday, April 12, 2016, file photo, Facebook CEO Mark Zuckerberg delivers the keynote address at the F8 Facebook Developer Conference, in San Francisco. In an interview Thursday, Nov. 10, 2016, with "The Facebook Effect" author David Kirkpatrick, Zuckerberg said the idea that Facebook influenced the outcome of the U.S. election is a "crazy idea." (AP Photo/Eric Risberg, File)

Извршниот директор на Фејсбук Марк Цукерберг, најави нова алатка на социјалната мрежа за онлајн состанување, за која тој тврди дека приватноста и безбедноста на корисниците ќе биде заштитена.

Новата алатка беше промовирана денеска на конференцијата на програмерите на Ф8 во Сан-Хосе МекЕнерџи конгресниот центар во Калифорнија.

Цукерберг рече дека повеќе од 200 милиони луѓе на Фејсбук се изјасниле како сингл и дека новата патформа ќе им дозволи да се поврзат со луѓе надвор од листата на пријатели.