Мозаик 14.03.2019 10:32

САГАТА ЗАВРШИ: По 14 часа Фејсбук и Инстаграм се вратија во живот- еве што се случувало во целиот свет со социјалните мрежи

САГАТА ЗАВРШИ: По 14 часа Фејсбук и Инстаграм се вратија во живот- еве што се случувало во целиот свет со социјалните мрежи

Сигурно сите вчера забележавте дека апликациите Инстаграм и Фејсбук имаа некои проблеми.

Фејсбук и Инстаграм прв пат во својата историја имаа прекин во рок од рекордни 14 часа, по што најголемата социјална мрежа во светот Фејсбук мораше да го објаснат својот проблем преку својот ривал Твитер.

Станува збор за технички проблем, а од компанијата на Твитер објавија дека проблемот ќе биде решен во најбрз можен рок.

Facebook

@facebook

We’re aware that some people are currently having trouble accessing the Facebook family of apps. We’re working to resolve the issue as soon as possible.

30.7K people are talking about this
Корисниците на Фејсбук, Инстаграм, Месенџер, како и Ватсап, вчера имаа проблем со прикачување на содржината, како и користење во секој облик на нивно користење.

Инаку многу често во последно време се случува да имаме проблеми на Фејсбук и Инстаграм, но никој не знае која е главната причина за тоа… Што ли се случува кај нив?