Актуелно 07.06.2018 09:38

Повлечен тендер за прскање против комарци, препаратите биле штетни

Повлечен тендер за прскање против комарци, препаратите биле штетни

Тендер за препарати за авионско прскање против инсекти над Скопје е повлечен, затоа што се испоставило дека хемиски е штетен за граѓаните.

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов потврди дека прскањето доцни, бидејќи тендерот е обжален поради сомнение дека набавените препарати се штетни за граѓаните.

Градоначалникот уверува дека за десетина ќе почнат со третирање на комарците и другите штетни инсекти.