Актуелно 24.11.2018 21:00

Социјалните мрежи вријат, граѓаните порачуваат: Политичкиот прогон мора да запре!

Социјалните мрежи вријат, граѓаните порачуваат: Политичкиот прогон мора да запре!

Вријат социјалните мрежи. Граѓаните се погласно бараат да запре политичкиот прогон во државата.

На Фејсбук страната „Стоп за политичкиот прогон“ објавено е видео за поддршка на обвинетите, поранешниот министер за транспорт и врски  Миле Јанакиески и поранешниот генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ Кирил Божиновски.

Со слоганот Политичкиот прогон мора да запре, граѓаните бараат од Апелација во понеделник кога се и одлучува по жалбите на Јанакиески и Божиновски, да ја исправи, според нив, неправдата и да биде избришан срамот од политичкиот прогон.