Економија,Банкарство 03.07.2018 14:32

Валутна војна јуан – долар

Валутна војна јуан – долар

Државните кинески компании тргуваа долари, односно продаваа долари за да ја повлијаат на кинеската валута, велат трговците. Продажбата на доларот порасна  меша вредноста на размената брзо паѓаше бидејќи нудеа големите банки, вели еден од трговците со валути.