Актуелно 16.11.2018 14:14

Заев: Груевски да каже дали доброволно заминал или бил киднапиран

Заев: Груевски да каже дали доброволно заминал или бил киднапиран

-Ќе направиме се, господинот Никола Груевски да служи казна овде во Македонија. И јавно го поставувам прашањето – знаејќи вака, како се случувале работите, дали тоа доброволно господинот Груевски ја напуштил Македонија, пред да биде издадена наредбата за негово приведување пред суд или па можеби бил киднапиран очекувам и Груевски и Унгарија да дадат одговори, рече Заев.

Во врска со случајот тој вели дека постои добра соработка со албанските и црногорските власти, со кои се разменуваат информации