Економија 12.04.2018 01:23

Зајакнаа доларот и еврото

Зајакнаа доларот и еврото

Доларот скокна на 106,97 јени од 106,78 јени, а еврото на 1,2364  долари од 1,2322 долари.

Овие два валути зајакнаа, а ги следат и берзите.

Акциите на Епл пораснаа за 3,10 долари, на 173,15 долари.

Францускиот индекс KAK 40  порасна за 0.5 отсто, на германскиот  DAX  за 0.7 отсто, а на британскиот FTSE 100 за 0.6 отсто.

Зголемување има и на цената на нафтата.