Актуелно 15.03.2019 19:40

211 години затвор за „27-ми април“: Колкава казна доби секој од 16-те обвинети?

211 години затвор за „27-ми април“: Колкава казна доби секој од 16-те обвинети?

На вкупно 211 години затвор беа осудени 16 лица за „27-ми април“.

Ослободителна пресуда доби само Игор Дурловски.

Драконските казни кои ги добија осудените, ви ги пренесуваме во продолжение:

Митко Чавков-18 години затвор.

Душко Лазаров-15 години затвор.

Горан Ѓошевски-Леви-15 години затвор.

Митко Пешов-15 години затвор.

Оливер Поповски-13 години затвор.

Мунир Пепиќ-15 години затвор.

Абдуљфета Алими-7 години затвор.

Оливер Радулов-13  години затвор.

Игор Дурловски-ослободен.

Јане Ченто-15 години затвор.

Игор Југ-12 години затвор.

Александар Василевски-Нинџа-8  години затвор.

Никола Митревски-Кољо-15 години затвор.

Младен Додевски-12 години затвор.

Горанче Ангеловски-12 години затвор.

Влатко Трајковски-15 години затвор.

Вилијам Михајловски-14 години затвор.