Актуелно 15.08.2018 12:05

Героски открива: Војна се води во Владата за стотици илјади евра за референдумска кампања

Героски открива: Војна се води во Владата за стотици илјади евра за референдумска кампања

Очигледно е дека во позадината на оваа полемика се води некаква голема битка. За парите од кампањата, претпоставувам, пишува новинарот Бранко Героски.

“Сум слушнал дека во Владата веќе правеле планови како да се распределат парите, при што лавовски дел наводно ќе им припаднел на телевизиите. Се спомнуваат стотици илјади евра. Наводно ќе биде фаворизирана една нова, засега помалку влијателна телевизија, што може да е причина за нервозата на Кировски. Некое залче ќе имало за печатот, а не се знае што ќе било со интернет порталите”, пишува Героски во своја колумна испровоцирана од кавгата меѓу Насер Селмани и Атанас Кировски.

Линкот до цел текст на плусинфо.мк овде