Актуелно 13.10.2018 15:41

Груевски ги покани граѓаните во судот да го видат обвинението: Не е точно дека сме обвинети за земање провизија, како што тврди СДСМ

Груевски ги покани граѓаните во судот да го видат обвинението: Не е точно дека сме обвинети за земање провизија, како што тврди СДСМ

Поранешниот премиер на Република Македонија, Никола Груевски, ги демантираше денешните зборови од страна СДСМ, дека ти се обвинети за земање провизија.

Фејсбук статус на Никола Груевски:

Во врска со изјавата на портпаролот на СДСМ поврзана со градбата на патиштата ја информирам јавноста дека во овој случај, ниту јас, ниту другите обвинети во случајот за градбата на патиштата не сме обвинети за земање на провизии како што тврди тој.

Обвинението против мене е по истиот член 359 како во случајот за набавката на блиндираниот Мерцедес, влијание заради остварување корист.

Во случајот за Мерцедесот, користа исто така не е некаква провизија, туку наводната корист била што покрај останатите гости од странство и јас сум сакал понекогаш да бидам превезуван со тоа возило, и со тоа сум остварил корист.

Во случајот со патиштата користа за која СЈО ме терети е дека сум сакал со изградбата на патиштата како политичар да добијам политички поени од граѓаните пред парламентарните избори.

Кој не верува во ова нека повели на рочиште во судот да му го покажам и да го прочита обвинението во оргинал. Судските рочиштата се отворени за сите граѓани.