Актуелно 14.02.2020 20:57

Исени: Ние како земја немаме стратегија каде да се движиме во иднина

Исени: Ние како земја немаме стратегија каде да се движиме во иднина

Во денешната емисија на телевизија Телма „Еуро Фокус“ гостуваше Дрилон Исени извршен директор на СКСМ. Тој кажа дека државата нема стратегија каде треба да се движи во иднина.
Исени потенцираше дека државата не пројавува интерес за планирање на иднината на долгорочен план.
– Значи во студијата прва работа што се наведува е нашиот став како Корома дека ние како држава немаме некоја стратегија каде да се движиме како земја во иднина појасни Исени.
Дополнително тој потенцираше дека државата заостанува премногу во делот на економијата