Актуелно 06.07.2018 10:50

Претседателот на “Голдман Сакс” работи како диџеј во своето слободно време

Претседателот на “Голдман Сакс” работи како диџеј во своето слободно време

 

Дејвид Соломон, претседател на банката Голдман Сакс, работи во слободно време како D-Sol, а во почетокот на јуни го издаде својот прв сингл “Do not Stop”. Песната, достапна на “Spotifaj” и “Epl Mjuzik”, е популарна песна на денс ремикс, објавена за првпат од Flitvud Mek во 1977 година.
Соломон, кој се смета за наследник на главениот извршен директор Лојд Benkfejna, е во функција на диџеј . Соломон не се срами поради своето хоби, туку, напротив, повеќе пати зборувал за тоа јавно.

“Пред околу пет или седум години, почнав да гледам што се случува во светска клубска и електронска музика, како и во  електронска музика. Мислев дека ми се допадна дел од таа музика и почнав да експериментирам, читам за песните. Се започна како хоби, а сега го правам тоа од забава “, вели претседателот на Голдман Сакс.