сиромаштија

Пронајдени се 14 резултати на тема „сиромаштија“
Економија

„FT“: Анкетата покажува поразителни податоци за сиромаштијата- 70 % од Македонците не можат да си дозволат да одат на годишен одмор

Според анкетата која минатата година ја спроведе „Finance Think“ помеѓу 1.133 испитаници покажува поразителни податоци за сиромаштијата во...
Актуелно

Сиромаштијата доаѓа на голема врата – Трошоците на живот во јуни повисоки од лани за 1,4 отсто, а цените на мало за 2,8 проценти

Сиромаштијата зема се поголем замав во Македонија. Трошоците за живот постојано и вртоглаво растат додека платите стагнираат. Плата...