Актуелно 07.09.2018 10:17

Расипништвото на градоначалниците на СДСМ не престанува – Општина Аеродром планира да потроши 500.000 илјади денари за прехранбени продукти

Расипништвото на градоначалниците на СДСМ не престанува –  Општина Аеродром планира да потроши 500.000 илјади денари за прехранбени продукти

На официјалната страна на Јавни набавки стои оглас за барање и прибирање понуди објавен од страна на општина Аеродром. Во огласот  предмет на договорот за јавна набавка се прехранбени производи  во износ од 500.000 денари или 8.123 евра.

Општина Аеродром планира да потроши повеќе од 8.000 евра за прехранбени продукти.

Расипништвото на градоначалниците од СДСМ не престанува. Сомнително  огромни суми на пари на граѓаните се трошат за луксузирање и други матни набавки од страна на општините низ Македонија.